Aktívmamik a hordozásról az Európai Babahordozási Héten

Az #EBW2018 kapcsán több cikk is megjelent a hordozásról, és többen elmondtátok érzéseiteket a hordozással kapcsolatban, amit itt is köszönök! Viszont nem mindenki került be a cikkbe, én viszont azt gondolom, hogy mindenki véleménye közlésre méltó, karakterszámtól függetlenül. Így most itt is megjelennek az írásaitok, sőt, ha bárki csatlakozna, akkor frissítünk is!

Bogi és Izabella

“Már pár hetesen hordozni kezdtünk kendővel, mert sokkal nyugodtabb volt és nekem is hatalmas élmény volt elsőre is. Ha megyünk valahova és tudom hogy nyűgös vagy fáradt, mindig hurcizunk, mert megnyugtatja és jókat alszik  Hogy mit adott? Hatalmas élményt ami máshoz nem hasonlítható, amikor nyugodtan rámsimul, egy másfajta új szerelmet, meghittséget 

Somodi Bogi

Judit és Máté

 

“Számomra a hordozás egyet jelent a megnyugvással mindkettőnk részéről. Én nyugodt vagyok, mert végre felszabadult mindkét kezem, de a pici fiamat mégsem kell letennem. Ő is nyugodt, hiszen érez, szinte összebújunk..
Az Aktívmami Program külön élmény: mèg a torna is közös!
Nagyon örülök, hogy a harmadik gyermekemmel rátalàltam erre a csodálatos dologra; a hordozásra. Sajnálom, hogy a két nagyobbnál még nem voltam elég tájékozott, így velük kimaradt ez a szupet élmény.”

Sűrűné Győri Judit

Szandra és Enci

“Számomra a hordozás bizalom, biztonság, szabadság és a kötődés maga. Elképzelhetetlennek tartom egy napunkat nélküle, legyen szó kirándulásról, vagy csak egy egyszerű bevásárlásról.
Fogzás, betegség esetén, vagy egy fárasztó nap végén mindkettőnknek ez jelenti a megnyugvást.”

Bőhné Dániel Alexandra

Adri Borival balról a harmadik

“A fiam fél éves volt, amikor megismerkedtem az egészséges hordozással. Ő élvezte, mert közel volt hozzám, én élveztem, mert amellett hogy őt biztonságban tudtam, a napi dolgaimat is el tudtam végezni. Amikor megszületett a kislányom, természetes volt, hogy Őt is hordozni fogom. Az első hetektől kezdve sokat voltunk így együtt, ő nagyokat aludt, megnyugodott rajtam, a fiammal tudtam foglalkozni, így a szabadság, a kötődés, a nyugodtság… mindezek egyszerre valósulhattak meg. Máig aktív mami (és természetesen Aktívmami is) vagyok, így még a mozgásról sem kellett lemondanom. A hordozás számomra maga a csoda, hatalmas élmény! Mindig elámulok azon, ahogy megnyugszik, ellazul a gyermekem, akármilyen problémája is volt előtte. Egyszerűbb így az élet nekik is és nekem is, ezáltal az egész családomnak. A férjem is elirigyelte a meghitt pillanatokat, így mindketten aktívan hordozzuk a gyerekeinket.”

Herpainé Tomon Adrienn

Annamari a bal odalon a szélső Aktívmami 🙂

“Ha valaki megkérdezi, mi az amit másként csinálnék,ha elölről kezdhetném a kisfiammal,az első gondolatom, hogy az első perctől hordoznám. 3 hónapos korban kezdtük, onnantól nem volt nehézség a “letehetetlen” baba mellett semmi. Órákig sorolhatnám az előnyeit,míg hátrány nem jut az eszembe. Már 18 hónapos, 15 kg de ugyanúgy hordozzuk, ha máshogy nem tud megnyugodni, kirándulunk, vagy “halaszthatatlan” dolgom akad. A hordozásnak köszönhetően apa is részese a szoros köteléknek, hiszen vannak direkt apa-Levi hurci programok.”

Dienes Ananmária

Reni és kisfia, Barni a jobb oldalon

“A számomra ” praktikus okokból elkezdett hordozás szerelemmé nőtt. Hasonlót érzek ilyenkor, mint amikor a pocakomban volt még és kezeimet a hasamra téve éreztem őt. Megnyugvás, leírhatatlan boldogság és szeret, “szerelem”! Egyszerűen szerencsésnek érzem magam, hogy mindezt átélhetem vele!”

Gazsi Renáta

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük